Lähiruoka halutaan nimetä iskevämmin EU:ssa

22.05.2013

Euroopan komissio kysyy kansalaisilta vinkkejä paikallisen ruuan uudeksi nimeksi. Nyt käytössä on ollut käsite local farm products, paikalliset maatilan tuotteet. Nimityksen tulisi kuvastaa tilatuotantoa ja lyhyitä toimitusketjuja.

Paikallisruuan ominaisuuksia on komission mukaan tilatuotanto, jossa tuote viljellään ja valmistetaan myyntikuntoon maatilalla. Tuotteet ovat maatilan hallinnassa koko jalostuksen ajan. Lisäksi paikalliset ruuat myydään maatilalta kuluttajalle suoraan tai korkeintaan yhden välikäden kautta. Kyseessä voi olla esimerkiksi tuoreet hedelmät, leipä, makkara tai juusto.

Kaikki tämä tulisi siis kiteyttää tehokkain sanoin, jotka jäävät kuluttajien mieleen ja päätyvät arkikäyttöön.

Lue lisää Ruokatiedon uutiset

Muualla verkossa: A better name for "local products": any ideas?



 

Ajankohtaista

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut