Suomessa valmistetun ruoan alkuperämerkit tunnetaan hyvin

06.06.2013

Useampi kuin yhdeksän kymmenestä suomalaisesta tunnistaa Suomessa tuotettujen tai valmistettujen ruokien alkuperämerkkejä. Lähes kaikki myös hyväksyvät sen, että Suomessa tuotettu maksaa jonkin verran enemmän ja ovat valmiita maksamaan.

Suomalaisen Työn Liiton teettämässä kyselytutkimuksessa 11 prosenttia vastaajista ilmoitti jopa, että voisi maksaa suomalaisesta tuotteesta paljon enemmän kuin tuontituotteesta.  Vain kolmisen prosenttia vastaajista ei halunnut maksaa Suomessa tuotetusta yhtään korkeampaa hintaa.

Tulosten perusteella 95 prosenttia vastaajista tunsi hyvin tai erittäin hyvin Suomessa tuotetun ja valmistetun ruuan alkuperämerkin Hyvää Suomesta -merkin. Suomalaisesta kasvis-, marja- ja hedelmäntuotannosta kertovan Sirkkalehtimerkin tunnettuus oli 86 prosenttia. Hyvää Suomesta -merkkiä vetää Ruokatieto ja Sirkkalehteä Puutarhaliitto.

Lue lisää Ruokatiedon uutiset

Ajankohtaista

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut