Terveysväitteillä markkinoitavan ruuan ravintosisältöprofiilit yhä sopimatta

11.06.2013

EU:ssa ei vieläkään ole saatu sovittua siitä, millainen ravintosisältö sopii ravitsemus- ja terveysväitteitä sisältäville elintarvikkeille. Kuinka paljon esimerkiksi rasvaa, suolaa ja sokeria väitteiden avulla markkinoitavat tuotteet saavat sisältää? Yksimielisyyttä ei ole löytynyt yli neljään vuoteen.


EU:n asetus ravitsemus- ja terveysväitteistä edellyttää, että väitteiden avulla markkinoitaville tuotteille määritellään ravintosisältöprofiili. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen Efsa antoi asiasta oman lausuntonsa jo vuonna 2008. Komissio teki ehdotuksensa ravintosisältöprofiileista Efsan mielipiteen perusteella vuonna 2009. Se sai kuitenkin kielteisen vastaanoton, eikä yksimielisyyttä saavutettu. Ehdotettuja raja-arvoja kriittisille ravintoaineille, kuten rasvalle ja sokerille, pidettiin liian tiukkoina.

Lue lisää Ruokatiedon uutiset

Ajankohtaista

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut