Perunan ensisatoa odotellaan juhannuksen molemmin puolin

14.06.2013

Juhannusviikko avaa suomalaisten varhaisperunoiden huippusesongin. Viljelijöiden mukaan pääsato nostetaan markkinoille juhannuksen molemmin puolin. Säät ovat suosineet varhaisperunan kasvua ja varmistaneet hyvän laadun.

Tänä keväänä varhaisperunaa päästiin istuttamaan vasta huhtikuun lopulla, pari viikkoa tavanomaista myöhempään. Nyt sadon valmistuminen on kirinyt liki aikatauluun.

Lyhyen jo nopean kuljetusmatkan päästä saatavat mukulat maistuva tuoreina aidoimmilta. Varhaisperunan oma maku on raikas, makeahko, aavistuksen kirpeäkin. Se saadaan esiin, kun perunat keitetään huolellisesti ja nautitaan voinokareen ja aromikkaan tillin saattelemina. Saaristolaiseen tapaan kuuluu lisätä voisulaan uutta sipulia. Silli toimii varhaisperunan parina aina.

Lue lisää Ruokatiedon uutiset

Varhaisperunoiden keitto-ohje löytyy täältä

Ajankohtaista

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut