Alkutuotannon ruokahävikkiä selvitetään

11.09.2013

Ruokahävikistä puhuttaessa katse kääntyy usein ruokaketjun loppupäähän, mutta mitä tapahtuu ketjun alkupäässä? Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n FOODSPILL 2 -hankkeessa tarkastellaan ensimmäistä kertaa laajasti alkutuotannon ruokahävikkiä Suomessa ja etsitään keskeisimpiä keinoja vaikuttaa hävikkiin. Selvitys on jatkoa aikaisemmalle ruokahävikkitutkimukselle.

FOODSPILL 2 -hankkeessa alkutuotannon ruokahävikin tarkastelu ei rajaudu vain tiloille, vaan hankkeessa tarkastellaan myös jossain määrin elintarvikeketjun seuraavia vaiheita. Näin täydennetään FOODSPILL-hankkeessa tehtyä ruokateollisuuden hävikkitarkastelua, joka jäi osin puutteelliseksi erityisesti kasvisten ja viljatuotteiden jalostuksen osalta. Maa- ja metsätalousministeriön Laatuketjun rahoittamassa hankkeessa tarkasteltavat case-tuotteet ovat vehnä, peruna, mansikka, jäävuorisalaatti, sianliha ja maito.

Lisätietoja hankkeesta:
Hanna Hartikainen, MTT hanna.hartikainen@mtt.fi
p. 040 824 2973

Ajankohtaista

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut