Paikallisen popsimisesta maukas tapa

24.08.2012

Paikallisen ruuan syömisestä kilpaillaan syyskuussa. Pohjolan satokauden ollessa hehkeimmillään kannustaa Arktiset Aromit ry kiinnittämään huomiota päivittäisten ruokaostosten alkuperään. Popsi Paikallista - Kiitos –kampanja käydään 15. – 30. syyskuuta.

Osallistujia pyydetään listaamaan lähituotteiden käyttöä ruoka-aineryhmittäin kahden viikon ajan. Pääryhmiä ovat kasvikset, viljat, lihat, maitovalmisteet ja juomat.

Monia oman kunnan tai maakunnan ruokia löytyy lähikaupoista ja täydennystä voi kerätä luonnosta. Kilvassa paikallista ruokaa ovat myös itse poimitut tai kasvatetut marjat, hedelmät, vihannekset, perunat, yrtit ja sienet sekä itse pyydetyt kalat ja metsästetty riista.

Lähde: Ruokatiedon uutiset (lue koko uutinen)
Popsi paikallista – Kiitos –kampanjasivu

 

Ajankohtaista

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut