Lähellä kuluttajaa tuotetun ruuan kysyntä ei ole ohimenevä trendi

30.08.2012

Lähiruuan yleistymistä hidastaa se, että kysyntää ja tarjontaa on vaikea saada kohtaamaan. Lähiruokasysteemin ongelma ei ole tuotanto tai kuljetus, vaan jakelu, sanoo Helsingin yliopiston taloustieteen lehtori Petri Ollila. Kuntaruuan puolella paikallisuuteen on kuitenkin herätty.

Pientuotanto sopii Ollilan mukaan huonosti keskusliikkeiden toimintatapaan. Elintarvikemarkkinoita hallitsevat kauppaketjut pyrkivät tasaiseen saatavuuteen ja isoihin eriin, joita yksittäiset pientuottajat eivät pysty takaamaan.

Lähde: Ruokatiedon uutiset
Lue koko uutinen Ruokatiedon uutisista

Ajankohtaista

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut