Tietohaarukka esittelee lukuina ruoka-alan vastuullisuutta

05.09.2012

Tietohaarukka-tilastojulkaisuun on tänä vuonna ensi kertaa sisällytetty tilastolukuina ruokaketjun vastuullisuutta kuvaavia käytäntöjä. Tilastot on jaoteltu vastuullisuuden seitsemään ulottuvuuteen, joita ovat ympäristö, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työ ja työhyvinvointi, eläimet ja eläinten hyvinvointi, paikallisuus ja talous.

Valitut tilastot eivät tarkoita vastuullisuuden mittareita, koska niiden kehittäminen on vasta alussa. Monia mielenkiintoisia aiheita ei vielä tilastoida. Valtaosa tilastoista listautuu talous-otsakkeen alle, koska tällaista tietoa on perinteisesti kerätty eniten. Osa uusista tilastoista onkin aikasarjaltaan lyhyempiä.

Nyt mukaan on saatu myös tietoja vaikkapa eläinten hyvinvointitukea saavista tiloista, suomalaisten ravintoaineiden saannista ja ruoka-alan työtapaturmista. Tuoreimmat tiedot ovat vuodelta 2011.

Lähde: Ruokatiedon uutiset
Lue koko uutinen Ruokatiedon uutisista

Ajankohtaista

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut