Ruotsissa kova tavoite: Yli 200 paikallista uutuusruokaa puolessa vuodessa

13.09.2012

Uusia maakunnallisia ruokatuotteita keitetään Ruotsissa nyt kilpailun siivittämänä. Matverk 2013 –projektin tavoitteena on synnyttää 780 tuotekehittäjän voimin 210 uutta, paikallista ruokaa. Samalla toivotaan syntyvän gastronomista keskustelua ruokaketjun lenkkien välille.

Innovaatio ja laatu ovat tärkeimpiä osatekijöitä Ruotsin valtion tukemassa Ruokamaa-tavoitteessa, sanoo maaseutuosaston päällikkö Niclas Purfürst maatalousvirasto Jorbruksverketistä. Ruotsi haluaa rakentaa ruokayrittäjyyttään niin, että tulevaisuudessa se tunnetaan kansainvälisesti ruokamaana.

Lähde: Ruokatiedon uutiset
Lue koko uutinen Ruokatiedon uutisista

Ajankohtaista

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut