Pro-gaalassa palkittiin ruokaosaajia kautta Suomen

23.01.2013

Finlandia-talo raikui torstai-iltana aplodeista, kun hotelli-, ravintola- ja catering-alan parhaimmisto pokkasi patsaita vuotuisessa Pro-gaalassa. Kahdessatoista sarjassa valittiin oman alansa Pro, ja patsaita matkusti joka puolelle Suomea.

Palkintokorokkeella nousi esiin alan positiivinen tilanne: osaamista on kaikkialla Suomessa, ei vain pääkaupunkiseudulla. Ehkä selvin esimerkki tästä oli se, että keittiöpäällikkösarjassa jokainen ehdokas tuli ruuhka-Suomen ulkopuolelta ja palkinnon voittanut Tero Mäntykangas Lapland Hotelsista pokkasi illan päätteeksi myös lehdistön palkinnon lehdistöraadin puheenjohtaja Tuomas Tantulta.

Pro-palkinnot kohottavat alan arvostusta

Aromi-lehden 11. kertaa järjestämä PRO-gaala kokosi liki 600 alan ammattilaista. Juhla huokui jännitystä ja hyvää henkeä. Finalisteja oli yhteensä 36 yhteensä 12 kategoriassa. Finalistit valikoituivat äänestyksen perusteella ennätyksellisen yli 4 100 ehdotuksen joukosta.

Voittajien valinnat teki 13-jäseninen tuomaristo. Valinnoissa painottuivat ammattitaidon lisäksi esikuvallisuus ja asenne, ja palkintokorokkeella röyhisteltiin syystäkin rintaa.

PRO2013 -voittajat

Ravintolan asiakaspalvelija
Arja Pohjola, Royal Crowne Plaza, Helsinki

Kahvilan työntekijä
Olli Penttilä, Café Kiasma, Helsinki

Ruokapalvelun työntekijä
Satu Lilja, Päijät-Hämeen koulutuskonserni, Lahti

Ravintolan kokki
Kai Usvaranta, Ravintola Juurella, Seinäjoki

Suurkeittiön kokki
Eila Leskinen, Kouluravintola Manteli, Suininlahden koulu, Siilinjärvi

Suurkeittiön päällikkö
Arja Partanen, Technip Offshore Finland, Pori

Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari
Tero Mäntykangas, Lapland Hotels Oy, Rovaniemi

Ravitsemis-/ruokapalvelupäällikkö
Paula Juvonen, Turun seudun Kiinteistöpalvelu Oy, Turku

Baarimestari
Jarkko Salonen, Public Corner, Hämeenlinna

Ravintolapäällikkö/hovimestari
Juhani Karjalainen, Vanajanlinna, Hämeenlinna

Opettaja
Raimo Ryynänen, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Kuopio

Yrittäjä
Tomi Björck ja Matti Wikberg, BW Restaurants Oy, Helsinki

Lehdistöpalkinto
Tero Mäntykangas, Lapland Hotels Oy, Rovaniemi

Lähde: Ruokatiedon uutiset
Lue koko uutinen

Ajankohtaista

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut