Paistijauheliha on jauhettava paistista

08.04.2013

Naudan paistijauhelihana voidaan myydä vain paistiksi nimetyistä naudan ruhonosista jauhettua lihaa, vahvistaa Evira uudessa ohjeessa. Paistijauheliha pitää siis valmistaa ainoastaan sisä,- ulko- kulma- tai paahtopaistista.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira katsoo, että paistijauheliha on Suomessa vakiintunut nimi tuotteelle, joka on jauhettu ruhon paistiosista. Paistijauhelihan sisällöstä ei ole erikseen säädetty lainsäädännössä, siksi siihen sovelletaan yleisiä määräyksiä siitä, miten elintarvikkeen nimi muodostetaan.Eviran mielestä harhaanjohtavat merkinnät tulee korjata viimeistään heinäkuun alkuun 2013 mennessä.

Lue lisää Ruokatiedon uutisista

Ajankohtaista

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut