Maailman ruokaturva on monitahoinen ongelma

19.04.2013

Ruoka kuuluu jokaisen ihmisen jokaiseen päivään, mutta riittääkö turvallista, terveellistä ja kestävästi tuotettua ruokaa maailman kaikille ihmisille? Tätä pohdittiin maa- ja metsätalousministeriön helmikuisessa asiantuntijaseminaarissa. 

Meillä suomalaisilla on etuoikeus keskittyä pohtimaan MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemen esittämiä kysymyksiä ruokakulttuurin merkityksestä ja lapsuuden makumuistoista, tuunata viikonloppuisin kotikeittiöissä maailman eri makuja ateriakokonaisuuksiksi ja olla vaikka vähän ronkeleita viikolla joukkoruokailun linjastojen äärellä.


Samaan aikaan me Syväniemen mukaan hyvää vauhtia vieraannumme ruokamme raaka-aineista ja tuotannosta. Hän korostaa Suomen kahta helmeä, kouluruokailua ja kotitalousopetusta sekä niiden säilyttämisen ja niistä viestimisen tärkeyttä omalle ruokakulttuurillemme.

Lue lisää ruokaturvasta Verso-uutiskirjeestä

MTT:n Saa syödä! sivusto




 

Ajankohtaista

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut