Tutkimus: Kalan syönti pidentää ikää

25.04.2013

Kalan ja äyriäisten syöntiin liittyvä korkea veren omega-3-pitoisuus pienentää iäkkäiden sydänkuolemariskiä ja riskiä kuolla ennenaikaisesti. Tutkimuksen mukaan riski kuolla sydänsairauksiin laski 35 prosenttia ja kokonaiskuolleisuusriski laski 27 prosenttia paljon kalaa syövillä.

Myös suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan kalaa olisi hyvä syödä ainakin kahdesti viikossa. Rasvaisimmissa kaloissa on eniten pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja. Runsaimmin omega-3-rasvahappoja on lohessa, kirjolohessa, sillissä ja makrillissa.

Paljon kalaa käyttävät saavat rasvahappojen lisäksi paljon muitakin ravintoaineita, joilla on vaikutusta elimistön hyvinvoinnille. Suomalaisen niin kutsutun kalastajatutkimuksen mukaan he saavat esimerkiksi muita enemmän D-vitamiinia, B12-vitamiinia ja seleeniä.

Lue lisää Ruokatiedon uutiset

Muualla verkossa: Annals of Internal Medicine

Ajankohtaista

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut