Vuoden lähiruokateko -palkinto ruokayrittäjä Heikki Ahopellolle

03.05.2013

Ensimmäinen vuoden lähiruokateko –palkinto myönnettiin Lähiruoka & luomu -messuilla keittiömestari Heikki Ahopellolle. Palkintoraati painotti Ahopellon pitkäjänteistä ja pieteetillä tekemää työtä lähiruuan ja ruokakulttuurin edistämisessä. Hänen katsotaan tuoneen lähiruualle uusia asiakasryhmiä.

Palkintoraadin mukaan Heikki Ahopellon kehittämä Armas-tuoteperhe nostaa merkittävällä tavalla esiin paikalliset maut ja vahvistaa kotimaisten raaka-aineiden arvostuksen nousua. Yritystoiminta on laajentunut maitotuotteista ja maitokaupan pidosta pikaruokala-konseptiin, lähiruokapuotiin ja juhlapalveluun.

Valintaraadin puheenjohtaja, lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä kertoo olleensa otettu siitä, miten suuren suosion kilpailu sai.

- Miten upeita asioita meillä täällä Suomessa lähiruuan eteen tehdään, Viljanen iloitsee.

Lähes sata tahoa ehdotti kilpailuun 58 palkinnonsaajaa. Ehdokkaiden joukossa oli lähiruokaa jalostavia, markkinoivia ja jakelevia yrityksiä ja konsepteja sekä lähiruokaa julkisissa ammattikeittiöissä edistäviä kuntia tai henkilöitä.

Lue lisää Ruokatiedon uutiset

 

Ajankohtaista

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut